Viziteaza pagina noastra de Facebook!

Gletul termoizolant AVITOP®

Termoizolatia AVITOP® este un material sub forma de pasta, cu un continut ridicat de microcristale de sticla, compozitie de PVAC dispersabil in apa si aditivi, avand culoarea alba. Gletul termoizolant AVITOP®

Produsul este fabricat de societatea AVIDUZ.spol s.r.o, din Republica Ceha.

Termoizolatia AVITOP® realizeaza, dupa aplicare si uscare, o bariera termica.

Date tehnice

    »  grad de luciu: mat
    »  granulozitate: 30-120 microni
    »  difuzie: =65 sd=0,065 m (strat 1mm)
    »  aderenta la suprafata: min 1MPa
    »  grosimea stratului aplicat: 0,5-1mm
    »  temperatura suportabila: -40°C - +150°C
    »  durata de viata: min. 15 ani
    »  consum: 1 litru/2mp, la grosime strat de 0,5mm
    »  se poate colora inainte de aplicare

Termoizolatia AVITOP® este un material ecologic, ignifug, permeabil, partial lavabil, care creeaza un mediu ambiental sanatos, nu degaja miros si nu elimina substante chimice.

Termoizolatia AVITOP® are o plaja mare de utilizare prin compozitia lui, permitand aplicarea pe diferite materiale absorbante si nonabsorbante (lemn, metal, plastic, sticla).

Termoizolatia AVITOP® contribuie la realizarea unui mediu ambiental sanatos, prin eliminarea posibilitatii de formare a condensului, mucegaiului si igrasiei, permitand mentinerea umiditatii in limitele normale acceptate de corpul uman (50%),asigurand realizarea confortului termic optim.

Termoizolatia AVITOP® se aplica pe o suprafata consistenta, uscata, curatita de praf, grasimi, oxizi sau rugina. In cazul constructiilor se aplica numai pe suprafetele interioare. Pentru un consum redus este indicat ca suprafetele sa fie netede. In cazul celor proaspat realizate este necesar a se impregna cu amorsa, iar in cazul celor deja vopsite este necesara doar degresarea acestora de grasimi si praf. Dupa aplicare si uscare se poate proteja cu un strat de vopsea lavabila.

Termoizolatia AVITOP® necesita o amestecare de circa 10 minute la o rotatie mica pana cand intreaga masa de material se omogenizeaza, devenind o pasta aproape fluida. Dupa obtinerea acestei compozitii in cantitatea de material ce urmeaza a fi aplicata se adauga apa, in functie de modul de aplicare, amestecand concomitant materialul. Aplicarea se poate face prin gletuire, pulverizare, cu ajutorul ruloului si pensulare. Materialul omogenizat si nediluat se poate pastra protejand-ul cu o folie sub capac, pana la urmatoarea utilizare.

Termoizolatia AVITOP® la aplicarea cu gletiera se va dilua in proportie de 20:1, pe durata de aplicare se va amesteca periodic, materialul fiind mai usor decat apa. Stratul aplicat se va nivela in cel mai scurt timp, nu se mai revine de multe ori peste stratul deja aplicat. Bavurile, proeminentele si golurile se vor remedia dupa o usoara intarire. Perioada de uscare la temperatura de 20°C este de circa 6 ore. Dupa 24 de ore se poate zugravi cu vopsea fara a se mai impregna cu amorsa. In timp se vor putea aplica alte straturi de vopsea, efectul de bariera termica ramanand acelasi. Pulverizator pentru AVITOP®

Termoizolatia AVITOP® la aplicarea prin pulverizare se va dilua in proportie de 5:1 la o presiune rezervor 2,1 bari si aer 4,0 bari sau de 4:1 la o presiune rezervor 1,7 bari si aer 3,5 bari. Se foloseste sistemul de pulverizat EST 213 cu rezervor TZ10M, obtinandu-se un strat cu grosimea 0,5 mm dintr-o singura trecere.

Termoizoatia AVITOP® se poate dilua si in functie de gradul de absortie al suprafetei pe care este aplicat.

Termoizolatia AVITOP® este produs in ambalaje de plastic cu volumul de 1, 5, 10 si 18 litri. Eticheta contine: numele producatorului, numele importatorului, numele produsului, instructiuni folosire, data productiei si volum ambalare.

Termoizolatia AVITOP® nu trebie aplicat pe suprafetele afectate de igrasie. Se stie ca igrasia poate aparea din cauza condensului sau din cauza patrunderii apei in structurile constructiei. Inainte de aplicare suprafetele se vor trata si reconditiona cu materiale corespunzatoare, de exemplu: Radmyx Ready Made si amorsa epoxidica Primer EP-W in cazul suprafetelor din beton si Nano-Seal in cazul zidariilor.

Termoizolatia AVITOP® are o gama larga de utilizare. Realizeaza in primul rand o izolare termica de mare performanta a cladirilor, astfel in timpul sezonului rece realizeaza o stocare a caldurii in interior, reducand astfel reducerea consumului de energie si atingerea confortului termic intr-un timp foarte scurt si cu consum minim de energie. De exemplu, in spatiile locuite temporar, cabane, case de vacante, hoteluri, prin aplicarea termoizolatiei se ajunge la atingerea confortului termic intr-un timp foarte scurt si cu consum minim de energie. In sezonul cald, transferul caldurii prin conductie dintre peretii exteriori ai constructiei si stratul de termoizolatie fiind foarte redus, nu permite trecerea caldurii in interior fapt ce determina neutilizarea sistemelor de climatizare, deci implicit economie de energie.

Conductivitatea termica

Conductivitatea termica redusa a termoizolatiei AVITOP® contribuie la cresterea randamentului termic in cazul aplicarii termoizolatiei in exteriorul cazanelor de caldura cu combustibil solid (centrale termice). Asigura o termoizolare perfecta si in cazul aplicarii pe peretele exterior al unui boiler, schimbul de caldura cu exteriorul reducandu-se considerabil. Se aplica si in cazul incalzirii in pardosea, la constructia semineelor realizand izolatia dintre corpul constructiei (zid) si ansamblu (semineu). Conductele care transporta agent termic isi reduc pierderile termice prin izolarea lor cu produsul AVITOP®.

Reactia la foc a termoizolatiei AVITOP®

Prin reactia la foc se intelege comportarea unui material care prin propia sa descompunere alimenteaza un foc la care este supus in conditii speciice. Conform CSN EN ISO 1716 si CSN EN 13823, termoizolatia AVITOP® are clasa de reactive la foc A2-s1.d0, adica material necombustibil.

FIGRA este criteriul de performanta al clasificarii europene pentru materialele de constructie si reprezinta viteza de dezvoltare a focului exprimat in kh/s, pentru clasa A2,-mai putin de 0,15 si nu produce flashover; s1-SMOGRA =30mp s-1 siTPS600s50mp;d0-fara picaturi/particule aprinse inainte de 600s conform EN13823. SMOGRA reprezinta viteza de emisie a fumului, iar TSP 600s, emisia totala de fum. Termoizolatia AVITOP®, avand aceste caracteristici, se utilizeaza cu succes la constructiile din lemn micsorand riscul producerii incendiilor, asigarand totodata si o izolare termica corespunzatoare. Eticheta AVITOP®

Transferul de caldura si termoizolatia AVITOP®

Toate obiectele emit ori absorb radiatie. Daca emisia este mai mare ca absortia de energie, temperatura obiectului scade, iar daca emisia este inferioara absortiei de energie, temperatura obiectului creste. Transferul de caldura prin intermediul radiatiei electromagnetice are loc atunci cand caldura se transmite de la un corp la altul fara ca ele sa se atinga. Toate corpurile radiaza energie termica in cantitati determinate de caldura lor. Radiatia termica este alcatuita din unde electromagnetice emise de orice corp cald. Atunci cand radiatiile sunt absorbite sau reflectate transferul termic este diminuat .Radiatia termica incidenta pe suprafata unui corp se distribuie astfel: o parte este absorbita, o parte este reflectata, iar restul este difuzata strabatand corpul. Stratul de termoizolatie AVITOP® absoarbe undele electromagnetice. Datorita faptului ca absortia de energie este mai mare ca emisia, stratul de AVITOP® se incalzeste.Chiar si in cazul in care nu exista o sursa de caldura in camera, peretii acoperiti cu termoizolatia AVITOP® au temperatura mai ridicata decat cei fara termoizolatie. In cazul in care introducem in camera o sursa de caldura are loc transferul de caldura prin convective, adica transmiterea de caldura macroscopic, datorita unui fluid in miscare, miscarea naturala a caldurii. Aerul cald, mai putin dens, are tendinta de a se ridica, iar cel rece de a cobori. Curentii de aer, in tot acest ciclu de conversie, lovesc peretii camerei, unde intalnesc suprafetele de AVITOP® incalzite. Curentul de aer cald transfera mai putina caldura catre stratul de AVITOP® deja incalzit, ducand la cresterea rapida a temperaturii aerului in circuitul sau. Deoarece termoizolatia AVITOP® absoarbe radiatiile transferul termic dintre stratul de AVITOP® si suprafata pe care a fost aplicat este diminuat, drept urmare temperatura aerului creste in scurt timp, asigurand confortul termic necesar si reducand consumul de energie necesar atingerii acestuia.

Avantajele utilizarii termoizolatiei AVITOP®

In cazul unei reabilitari termice a locuintei nu aveti nevoie de acordul locatarilor, audit energetic si contactarea unor firme cu multi muncitori, pentru intreaga operatie de reabilitare fiind necesar maxim doi muncitori. Rezultatul va fi realizarea confortului in toate sezoanele anului, un mediu sanatos prin eliminarea condensului, mucegaiului si igrasiei, reduceri considerabile (de 30-40%) la facturile de energie electrica, gaze si combustibili solizi si lichizi.

Patrimoniul national si termoizolatia AVITOP®

Termoizolatia AVITOP® permite reabilitarea termica a cladirilor aflate in Patrimoniul National si a altor cladiri unde nu se poate modifica arhitectura exterioara.