Viziteaza pagina noastra de Facebook!

Gletul termoizolant AVITOP® si confortul termic

Orice om isi doreste o casa cu camere spatioase si luminoase si un confort termic pe masura, dar sunt putini cei care au notiuni clare despre confortul termic si mai ales de caile prin care vor reusi sa fie siguri ca isi ating scopul dorit. Conform standardului ISO 7730.2005, confortul termic este definit ca fiind acea stare a mintii care exprima satisfactie in raport cu mediul inconjurator. O casa care are un planseu cu scurgeri, condens si mucegai pe pereti, facturi mari la curent si gaze este rezultatul unei tehnologii precare de izolare a locuintei. Propietarul va fi afectat direct de confortul termic redus din casa, iarna variatii mari de temperatura intre camera, suprafetele reci ale peretilor, scurgeri mari de caldura prin planseu, iar vara pereti incinsi de razele solare si temperature mari insuportabile.De cele maimulte ori in astfel de situatii suntem nevoiti sa marim iarna volumul de incalzire a centralei termice,iar vara pornim la capacitate maxima aparatul de aer conditionat.

Parametri ce influenteaza starea de confort termic intr-o incapere sunt temperatura resimtita Tr, temperatura ambientala Ti si temperatura medie radianta Tmr, coeficientul de conductie (ac) si de radiatie (ar) specific corpului omenesc.

    »  Tr=(Ti ac+Tmr ar)/(ar+ac) - in regim normal ar=ac
    »  Tr=(Ti+Tmr)/2 - Tmr este media ponderata a temperaturilor superficial adiacente In funtie de suprafete

Cu cat locuinta are mai multi pereti, vecini cu exteriorul, iar acestia sunt mai slab termoizolati cu atat se vor resimti mai mult temperaturile exterioare. Daca temperatura superficiala va fi mai mica decat cea a punctului de roua, va aparea fenomenul de condensare a apei pe respectiva suprafata, implicit ducand la formarea mucegaiului si igrasiei. Senzatia de frig este data si de viteza curentilor de aer care intilnesc pereti reci ai camerei.

Prin aplicarea termoizolatiei AVITOP® pe suprafetele interioare ale peretilor vecini cu exteriorul si a tavanului (tavanul etaj superior), temperatura superficiala a acestor suprafete va creste avand o valoare apropiata de temperatura ambientului cu care comunica, realizand distribuirea echilibrata a caldurii in incapere. Folosind termoizolatia de interior AVITOP® nu o sa aveti in sezonul rece capul fierbinte si picioarele reci cu incalzirea data la maxim.

Termoizolatia AVITOP®face ca suma temperaturii aerului din incapere si a temperaturii medii a suprafetelor adiacente sa se gaseasca in intervalul optim de 38-42°C, iar diferenta lor sa nu fie mai mare de 4°C (optim 2°C).

La o temperatura a mediului ambient de 20-21°C termoizolatia AVITOP® face ca temperatura superficiala a suprafetelor adiacente pe care a fost aplicat sa fie cuprinsa in intervalul optim 17-19°C.

Atingerea gradului de confort termic se realizeaza intr-un timp relativ scurt si cu un consum minim de caldura in sezonul rece, iar in perioada sezonului cald realizeaza o protectie eficienta a camerei la caldura acumulata in peretii constructiei de la razele solare.