Viziteaza pagina noastra de Facebook!

Gletul termoizolant AVITOP® si condensul

Condensul este transformarea apei din stare de vapori in stare lichida. In cazul incaperilor, apa continuta de aerul din incapere in stare de vapori se transforma in stare lichida, sub forma de picaturi, la atingerea zonelor reci ale locuintei. Cauza principala o reprezinta un spatiu rau incalzit si un mediu foarte umed. Este indicat sa avem in incapere o umiditate in jurul valorii de 50%. Daca intr-o incapere avem temperatura aerului de 20°C si o umiditate relativa de 50%, pe suprafetele de contact cu o temperatura mai mica de 9,3°C se formeaza condensul prin atingerea punctului de roua. Picaturile de apa se vor infiltra in cele din urma in interiorul zonelor care permit patrunderea umezelii, iar daca nu are conditii de a se evapora la timp va duce la formarea mucegaiului si mai tarziu la formarea igrasiei.

IgrasieIgrasie

Temperatura peretilor incintei are un rol determinant in aparitia fenomenului de condens.In acest sens este sufficient ca temperature unei suprafete ce vine in contact cu aerul din incapere sa se situieze sub cea a punctului de roua.

Prin izolare termica cu AVITOP® a suprafetelor interioare se elimina posibilitatea aparitiei temperature punctului de roua pe suprafata peretilor,Stratul de AVITOP® avand gradul de absortie mai mare decat cel de emisie a radiatiilor temperature sa creste.Chiar si in lipsa caldurii o suprafata tratata cu AVITOP® va avea temperature cu minim un grad C mai mare decat o suprafata netratata cu AVITOP® de pe aceiasi structura.La o temperatura de 20 grade C a aerului din camera ,pe nici o suprafata de contact termoizolata cu AVITOP® (pereti,plansee,grinzi beton,etc)nu vor aparea temperaturi care sa duca la formarea punctului de roua,ceea ce duce la disparitia condensului.Prin izolare ter mica cu AVITOP® vor dispar puntile termice (puntea termica-mediu bun conductor de caldura,care realizeaza ocontinuitate intre un punct interior si unul exterior dintr-o incinta,de ex: unghiul a doi pereti exterior,zona de jonctiune a peretelui intern cu cel extern,in unghiul dintre perete si tavan,intre elementele structural cu rezistente termice diferite),

Avand rezistenta echivalenta la difuzie sd=0,065m(strat 1mm) termoizolatia AVITOP® permite trecerea vaporilor din aer ,are o permeabilitate mare.Difuzia este deplasarea vaporilor printr-o substanta solida’,de la presiunea mai mare catre cea mica pana la echilibrare.

Prin aplicare de AVITOP® pe suprafetele interioare ale locuintei,umiditatea umiditatea aerului se va situa in jurul valorii normale de 50%,valoare agreata de corpul uman.Valorile tot mai scazute indica un aer tot mai uscat,in timp ce valorile ridicate indica un surplus de apa in aer care duce la formarea condensului.Un nivel prea scazut sau prea ridicat al umiditati din aer poate influienta negative aparatul respirator. Condensul,mucegaiul,igrasia pot fii eliminate definitive prin aplicarea termoizolatiei AVITOP®,reusind astfel sa va asigurati confortul termic al locuintei dumneavoastra.

Aplicand termoizolatia AVITOP®: "Te simti bine si nu stii de unde vine asta, pur si simplu ai vrea sa fie asa mereu !"